cepsi_2014

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини 1

Актуално

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

На 9.10.2014 г. се проведе заключителната конференция по проект "Етнически пространства". На нея бяха представени резултатите от работата на екипа и партньорите. Доц. д-р Диана Циркова представи методическия наръчник "Интеграция на деца от етнически малцинства в образователната система". Гостите и участниците в проекта споделиха добри практики от работата си през изминалата година. Учениците от градски кино клуб с ръководител Евгени Генов представиха филма "Споделени мигове" - едно красиво обобщение на творческата дейност на целия екип.


ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ХЕПЪНИНГ

Празничният концерт "Цветове на толерантността" се проведе в залата на Община Ямбол на 8.10. 2014 от 16:00 часа. Заключителния хепънинг, организиран от сдружение ЦОПСИ като финал на работата по проект "Етнически пространства" премина със страхотно настроение, цветно, с участието на много талантливи деца, отзивчива и емоционална публика, обедини всички ни в един прекрасен празник! И с професионализма на водещата Таня Николова! Благодаря на всички за доверието и подкрепата! До нови срещи!


ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Заключителната пресконференция по проект „Етнически пространства“ се състоя на 8.09.2014 г. от 11:00 часа в конферентната зала на хотел „Кабиле“ в град Ямбол. На нея бяха представени постигнатите резултати и реализираните дейности по проекта:
- Над 500 деца и ученици участваха в дейности за интеграция в образователната система и развиване на етническа толерантоност;
- 206 деца и ученици от етнически малцинствени групи получиха специализирана комплексна подкрепа и се включиха в различни мерки, насочени към превенция на ранното отпадне от образователната система;
- Във всички общи дейности по проекта беше осигурено паритетно участие /50 на 50 %/ на деца и ученици от етнически малцинства и на такива от българското мнозинство;
-  30 педагози от 9 образователни  институции бяха обучени за работа в междукултурна среда и ще могат да прилагат наученото в своята бъдеща дейност;
- 60 родители получиха подкрепа за увеличаване на родителския си капацитет и участваха в дейности за интеграция на своите деца и ученици от етнически малцинства в образователната система;
- 16 организации и институции от община Ямбол работещи за образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства взеха участие под различна форма в дейностите по проекта.


ПУБЛИКАЦИЯ В ЗОНА ЯМБОЛ
http://zonayambol.com

Електронният информационен бюлетин Зона Ямбол публикува информация за дейностите по проект „Етнически пространства“ на Сдружение ЦОПСИ.


ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР И ПЛОВДИВ

На 4.10.2014 се проведе последната екскурзия, организирана по проект Етнически пространства до Бачково и гр. Пловдив. Топлото есенно време ни изненада приятно. Разгледахме Бачковски манастир, след което продължихме разходката си по екопътеката, която ни отведе до красив водопад. Разходихме се из стария Пловдив. Беше интересно и забавно, особено за тези от нас, които бяха там за пръв път. Един топъл и цветен есенен ден, изпълнен с нови впечатления и преживявания, които ще си спомняме с усмивка.

ПОМАГАЛО ЗА ПЕДАГОЗИ

Излезе от печат наръчника „Интеграция на деца от етнически малцинства в образователната система”. Книгата е ценно помагало за педагози, работещи в детски градини и училища, в които се обучават деца от етнически малцинства. Автори са доцент Надежда Калоянова и доцент Диана Циркова – преподаватели в Бургаски университет „Проф. Асен Златаров”. Наръчникът е организиран в 3 части, които съдържат богата информация, много практически приложения и конкретно разработени примерни занятия за работа с деца и родители от етнически малцинства.
Съдържанието на книгата може да разгледате  тук.

ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД СОЗОПОЛ

На 27 септември 2014 година се проведе екскурзия до град Созопол. Включиха се 40 ученици от градските клубове по проект "Етнически пространства". Въпреки дъждовното време всички се насладиха на спокойствието и красотата на есенния Созопол и прекараха един незабравим ден.

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню